7/06/2014

Queen of Rock Chic



Marianne Faithfull is one of the biggest fashion icons of sixties and one of the many Mick Jagger ex-girlfriends.
With her angelic face, long blonde hair and slim body she looked like an angel when she came on music scene in sixties with song As Tears Go By.


Iako joj glasovne sposobnosti nisu bile loše, uglavnom je osvajala ljude svojim izgledom i načinom odjevanja.Poznata je po boho stilu kojeg je njegovala zajedno sa Anitom Pallenberg ( djevojka Keitha Richardsa ).Ona je bila majstorica rock chica.Kombinirala je crne satenske hlaće,visoke čizme,tunike u raznim bojama i brojne šalove kao pojaseve.Često se pojavljivala u javnosti noseći krznene kapute koji su izgledali dosta neuredno kao i njena frizura.Lice su joj prikrivale velike naočale čudnih oblika okvira, ali jako zanimljivih.







Danas je ona jedna od modnih ikona 60-ih godina i uzor mnogim mladim zvijezdama među kojima su Alexa Chung, Kate Moss i Sienna Miller.Odjeću kakvu je ona nekada nosila možete nabaviti preko E-baya, ali i u high street dućanima.Izgleda da je njen stil poslužio kao inspriracija za nadolazeće kreacije za jesen i zimu 2014./2015. Stoga neće biti teško pronaći pokoji komad. J




Od svih nabrojenih stvari po kojima je ona prepoznatljiva, meni se najviše sviđa njena razbarušena i nemarno ošišana frizura.Također ona mi je jedna od stalnih inspiracija u odjevanju jer moj stil je dosta sličan njenon.Ostavlja mi dojam da se u mladosti nikada nije previše trudila da dobro izgleda, već da joj je to jednostavno polazilo rukom.Voljela bih da ja mogu tako.

Marianne Faithfull kratko rečeno bila je Kate Moss našeg vremena. 

No comments:

Post a Comment